سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود – خبرگزاری وب سازان شمال | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار وب سازان شمال، یوسف یوسفی صبح یکشنبه در نشست تخصصی به مناسبت هفته زمین پاک در دانشگاه اراک با اشاره به مدیریت پسماندها اضافه کرد: در ایران، قانون مدیریت جامع پسماند ایجاد و آیین نامه اجرایی برای آن تصویب شده و از دهه 80 تاکنون به اجرا درآمده و باید اذعان کرد مدیریتی که در این عرصه انجام می شود نیازمند بازنگری است و باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: متاسفانه جهش های مدنظر در راستای حل مشکلات زیست محیطی اتفاق نیفتاده و امیدواریم در این خصوص اتفاقات جدید در استان صورت پذیرد.

یوسفی تاکید کرد: سازمان مردم نهادی تحت عنوان حافظان طبیعت و محیط زیست در شهرستانهای ساوه و زرندیه، از پسماندهای قابل بازیافت از پوست میوه ها، سبزی ها وصیفی جات تحت عنوان خشکاله برای مصرف دام درست می کنند و داوطلبانه به دامداری ها تحویل می دهند.

وی افزود: این خشکاله ها حدود 70 درصد وزن پسماندهای خانگی است و به جای تولید شیرابه و هزینه های حمل و نقل و دفن به عنوان علوفه مورد نیاز دام ها مورد استفاده قرار می گیرند.

وی ادامه داد: در طول شبانه روز 7 و نیم تن پسماند عفونی در استان تولید می شود که باید پس از طی یک مرحله اتوکلاو در سایت های ویژه دفن شوند که اقدامات در این راستا در سطح استان در شهرستان های ساوه و اراک در حال انجام است.

وی با اشاره به پسماند صنعتی معمولی و ویژه گفت: پسماند صنعتی ویژه حدود یک میلیون تن سالانه در استان تولید می شود که یک سایت در این خصوص از دهه 90 در ساوه ایجاد شده که کم و بیش در حال فعالیت است.

وی در ادامه یکی از اقدامات جدی در دانشگاه ها را ارایه راهکار برای پساب های تولید صنایع و صنایع ویژه و همچنین پساب های کشاورزی برشمرد.

یوسفی خاطرنشان کرد: از سال 1399 تا سال 1402، در قالب پویش ملی مسیر سبز- ایران پاک، پاکسازی محورهای مواصلاتی و جاده های استان با بکارگیری اقشار آسیب دیده و حمایت افراد خیر و شرکت های صنعتی صورت گرفته است؛ که در این پویش تاکنون 40 تن زباله در قالب 10 هزار پاکت جمع آوری شده است.

وی بر تحقیق علمی و فرهنگ سازی خطاب به دانشجویان تاکید کرد و گفت: هر اقدام زیستی محیطی نیازمند 2 اهرم قانون و فرهنگ سازی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: آموزش مدیریت پسماند در مدارس، روش های مدیریتی پسماند عفونی برای منشی مطب ها، مدیریت پسماند صنعتی و ویژه برای صنایع و آموزش مدیریت پسماندهای عادی برای شهرداران و دهیاران از جمله مواردی است که در حوزه آموزش و فرهنگ سازی باید مورد نظر قرار گیرد.

یوسفی با بیان اینکه بیش از هزار لیتر در ثانیه در استان پساب صنعتی وجود دارد که قابلیت بازچرخانی دارند که برای این نیز باید راهکار لازم ارایه و پیاده سازی شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود – خبرگزاری وب سازان شمال | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود – خبرگزاری وب سازان شمال | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.