معرفی شاخص های تکنیکال مهم در فارکس

شاخص و ابزار معاملاتی چیست و چه انواعی دارد؟

در حالت کلی، اندیکاتورها به دو نوع اصلی پوششی و نوسان ساز تقسیم می شوند که ما در این بخش، آن ها را به طور کامل توضیح خواهیم داد. در انتها نیز به بررسی الگوی سر و شانه سقف و معکوس خواهیم پرداخت.

معرفی شاخص های تکنیکال مهم در فارکس

اسیلاتور یا نوسان ساز چیست؟

دو نوع اصلی اسیلاتورها که کاربرد زیادی دارند، عبارتند از:

  • شاخص های پیشرو: منظور از شاخص های پیشرو (Leading Indicators) شرایط فعلی بازار است. این نوع از داده ها برای اسیلاتور مهم است و به پیش بینی روندهای آینده کمک می کند. با این حال، شاخص های پیشرو معمولاً همراه با شاخص های عقب ماندگی کاربرد دارند.
  • شاخص های عقب ماندگی: شاخص های عقب ماندگی (Lagging Indicators) اطلاعات اخیر قیمتی است که منبع خوبی برای پیش بینی روندهای آتی محسوب می شود. بنابراین، اگر از این دو نوع اسیلاتور به طور همزمان استفاده شود، تحلیل خوبی از نمودار قیمت به دست می آید.

مهم ترین و پراستفاده ترین شاخص های معاملاتی کدام اند؟

اندیکاتورها یا شاخص های معاملاتی ابزارهای بسیار مفیدی برای تحلیل تکنیکال بروکر بازارهای مالی هستند. معامله گران از این اندیکاتورها استفاده می کنند تا زمان مناسب ورود و خروج به یک معامله را تشخیص دهند. بنابراین، گاهی برای تخمین درستی تحلیل از چند اندیکاتور به طور همزمان استفاده می شود.

با این حال، تعداد اندیکاتورهای معرفی شده بسیار زیاد است و شاید شناخت همه ی آن ها برای شما دشوار باشد، اما باید به شما بگوییم که اصلاً نیازی به شناخت همه ی آن ها ندارید. حتی بهترین تحلیل گران بازار هم تمام اندیکاتورها را نمی شناسند و تنها از چند شاخص مهم و کاربردی استفاده می کنند. به همین خاطر، در این بخش به معرفی مهم ترین و پراستفاده ترین شاخص های معاملاتی می پردازیم تا بتوانید از آن ها در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی استفاده کنید.

  • هنگامی که یک سهم یا ارز در بالاترین حد یک روند بسته می شود و حجم بالایی نیز دارد، جهشی خوب را در شاخص تراکم/توزیع مشاهده خواهیم کرد.
  • اگر یک سهم یا ارز در بالاترین حد روند بسته شود، اما حجم بالایی نداشته باشد، اندیکاتور تراکم/توزیع به اندازه ی قیمت رشد نخواهد کرد.

دو تحلیل فوق را می توان برای کف قیمتی هم در نظر گرفت و میزان کاهش قیمت را محاسبه کرد.

شاخص باندهای بولینگر

مجموعه ای از خط های روند است که برای تحلیل تکنیکال استفاده می شود. خطوط روند شاخص باندهای بولینگر عبارتند از:

1_ کانال یا باند قیمتی بالا

2_ کانال یا باند قیمتی پایین

3_خط مرکزی یا میانگین متحرک

در واقع، شاخص باندهای بولینگر میزان پراکندگی قیمت را در اطراف میانگین متحرک نشان می دهد. این اندیکاتور که توسط یکی از متخصصان بازارهای مالی به نام جان بولینگر (John Bollinger) طراحی شده است، خرید یا فروش بیش از حد یک دارایی را به ما نشان می دهد.

تحلیل گران معتقدند که هرچه قیمت به کانال بالایی نزدیک تر شود، خرید بیش از حد را نشان می دهد و هرچه قیمت به باند پایینی نزدیک تر شود، فروش بیش از حد را شاهد هستیم. بنابراین، با استفاده از باندهای بولینگر، می توانیم تحلیل های زیر را داشته باشیم:

  • فشار: زمانی که باندها به یکدیگر نزدیک می شوند، شاهد مفهومی به نام «فشار» هستیم. زمانی که فشار اتفاق می افتد، روندی کم نوسان را خواهیم دید. در نتیجه، فشردگی باندها نشان دهنده ی ثبات در بازار است و می توانیم توقع جهشی را در قیمت داشته باشیم.
  • فاصله: در صورتی که باندها از یکدیگر فاصله گرفته باشند، احتمال کاهش قیمت و اصلاح بازار وجود دارد.
  • شکست: منظور از «شکست» عبور قیمت از باندها است. برخی از تحلیل گران، شکست را سیگنال خرید و فروش می دانند، اما این تصور اشتباهی است. اغلب حرکت های قیمتی در بین دو باند رخ می دهد، اما وقتی که قیمت باندها را قطع می کند، هیچ سیگنالی به ما نمی دهد و باید صبر کنیم تا دوباره به داخل محدوده بازگردد و یا از روش های تحلیلی دیگر استفاده کنیم.

شاخص حجم تعادلی یا OBV

همیشه معامله گران برای تشخیص روند آینده ی قیمت به دنبال تفاوت بین حجم بازار و قیمت هستند. بنابراین، شاخص حجم تعادلی با مقایسه ی مومنتوم قیمت و حجم بازار، اطلاعات خوبی را در اختیار معامله گران می گذارد. در نتیجه، استراتژی معاملات بر اساس OBV به صورت زیر خواهد بود:

  • صعودی: زمانی که شاخص OBV صعودی باشد، بیانگر فشار حجم است و می توان توقع رشد قیمت را داشت.
  • نزولی: هر وقت که اندیکاتور OBV نزولی باشد، می فهمیم که حجم بازار کاهش پیدا کرده است، بنابراین می توانیم توقع کاهش قیمت را داشته باشیم.

1_ DI+: جهت روند مثبت را مشخص می کند.

DI _2-:جهت روند منفی را نشان می دهد.

معامله گران از این سه نشانگر استفاده می کنند تا زمان ورود به یک معامله و مدت زمان آن را تشخیص دهند. استراتژی معاملاتی بر اساس شاخص میانگین حرکت جهت دار به صورت زیر است:

  • اگر ADX بالای 25 باشد نشان دهنده ی روند قوی و اعداد کمتر از 20 بیانگر روند ضعیف هستند.
  • اگر DI+ از بالای DI- بیاید و آن را قطع کند و ADX بیشتر از 25 باشد، نشان دهنده ی سیگنال خرید است.
  • اگر DI- از بالای DI+ بیاید و آن را قطع کند و ADX کمتر از 20 باشد، سیگنال فروش را دریافت خواهیم کرد.

شاخص نوسان ساز آرون

اندیکاتور آرون از دو نوع خط تشکیل شده است:

این دو خط در بین اعداد صفر تا 100 در نوسان هستند و مقادیر نزدیک به 100 بیان کننده ی روند قوی و اعداد نزدیک به صفر نمایشگر روندی ضعیف است. بنابراین، استراتژی استفاده از اندیکاتور آرون به صورت زیر است:

در روند صعودی، اعداد نزدیک به 100 نمایشگر روند قوی و ارقام نزدیک به صفر بیانگر روند ضعیف است.-

در روند نزولی، اعداد نزدیک به صفر بیانگر روند قوی و ارقام نزدیک به 100 نمایانگر روند ضعیف خواهد بود- .

عبور دو خط از یکدیگر نشان دهنده ی پایان روند و سیگنالی برای خرید یا فروش است – .

  • خرید: زمانی که نقاط از بالا نمودار قیمت را قطع می کنند.
  • فروش: وقتی که نقاط از پایین نمودار قیمت را قطع کنند.

1_خط مکدی: خط اصلی است که از تفاوت بین دو میانگین نمایی به دست می آید.

2_ خط سیگنال: میانگین متحرک 9 روز گذشته است.

3_ هیستوگرام مکدی: مقدار تفاوت بین خط مکدی و خط سیگنال است.

دو بخش اصلی مکدی، میله ها و خط سیگنال هستند و تقاطع آن ها با یکدیگر بسیار مهم است. هرگاه شاهد ورود خط سیگنال به درون میله ها در محدوده ی مثبت باشیم، نشان دهنده ی سیگنال خرید است. از سوی دیگر، اگر خط سیگنال از درون میله ها خارج شود، سیگنال فروش را دریافت می کنیم.

شاخص قدرت نسبی یا RSI

اندیکاتور شاخص قدرت نسبی یا RSI یک اسیلاتور است که برای تعیین نقاط بازگشتی قیمت استفاده می شود. این اندیکاتور در بین اعداد صفر تا 100 در نوسان است. در RSI اعداد 30 و 70 اهمیت زیادی دارند و از آن ها به عنوان خطوط مقاومت و حمایت استفاده می شود. زمانی که RSI ارقامی بالای 70 را نشان دهد، بیانگر سیگنال خرید است و اعداد کمتر از 30 سیگنال فروش را به ما ارایه می کند.

شاخص نوسان ساز تصادفی یا استوکاستیک

1_ خطی که نشان دهنده ی مقدار اسیلاتور در زمان حال است.

2_ خطی که میانگین متحرک ساده را در سه روز گذشته نشان می دهد.

بنابراین، برخورد این دو خط با یکدیگر، تغییری مهم در مومنتوم قیمت را به ما نشان می دهد و می توانیم از آن سیگنال تغییر روند را دریافت کنیم.

معامله با چند شاخص چگونه است؟

اصولاً شاخص های مختلف، با بررسی داده های تاریخی نمودار قیمت، اطلاعات مفیدی را به ما ارایه می کنند. با این حال، باید به این نکته توجه داشته باشیم که عوامل گوناگونی باعث تغییر روند قیمت می شوند. بنابراین، بسیاری از معامله گران در استراتژی معاملاتی خود از ترکیبی از چند شاخص استفاده می کنند تا ضریب اطمینان سیگنال های خرید و فروش شان بالاتر برود.

  • سیگنال فروش: زمانی که قیمت در بالای ابر ایچیموکو باشد و نقاط PSAR در زیر قیمت واقع شوند.
  • سیگنال خرید: وقتی که قیمت در زیر ابر قرار بگیرد و نقاط PSAR بالای قیمت باشند.

استراتژی استفاده از شاخص قدرت نسبی (RSI) و باندهای بولینگر (Boulinger bounds)

معمولاً معامله گران از یک شاخص عقب ماندگی (مانند RSI) و یک شاخص پیشرو (مانند باندهای بولینگر) در کنار یکدیگر استفاده می کنند. این مسیله می تواند دقت تحلیل تکنیکال را بسیار بالا ببرد. بنابراین، استراتژی معاملاتی در این روش به صورت زیر است:

  • سیگنال خرید: اگر قیمت به باند پایین برسد و RSI زیر 30 باشد.
  • سیگنال فروش: وقتی که قیمت به باند بالا برود و RSI مقداری بالای 70 را نشان دهد.

آیا معامله صرفاً با شاخص ها قابل اعتماد است؟

سال هاست که استفاده از شاخص ها در تحلیل فنی کاربرد گسترده ای دارد و معامله گران با استفاده از آن معامله می کنند. بنابراین، استفاده از اندیکاتورها، یکی از بهترین روش های درک اطلاعات ناشی از نمودار قیمت است و سیگنال های خوبی به ما ارایه می کند. با این حال، روش های جدیدتری هم برای تحلیل نمودار قیمت به وجود آمده است که گاهی اصلاً به شاخص ها کاری ندارند و فقط بر اساس محدوده ها و الگوهای قیمتی سیگنال های خرید و فروش را از نمودار می گیرند. بنابراین، استفاده از شاخص ها بستگی به شیوه ی تحلیل و استراتژی معاملاتی شما دارد.

با اینکه شاخص های فنی سال هاست که توسط متخصصان بازارهای مالی ارایه شده اند و بسیاری از آن ها عمر زیادی دارند اما هنوز هم به طور گسترده ای مورداستفاده ی تحلیلگران و معامله گران قرار می گیرند. حتی اگر شما از روش های دیگری برای تحلیل نمودار قیمت و بازارهای مالی استفاده می کنید، ترکیب کردن آن روش ها با اندیکاتورها، نتایج بهتری را برایتان به همراه خواهد داشت. به همین خاطر در این مقاله به سراغ مهم ترین شاخص های معاملاتی بروکر در فارکس رفتیم تا با آن ها بیشتر آشنا شوید و بتوانید سیگنال های خوبی را از بازار دریافت کنید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معرفی شاخص های تکنیکال مهم در فارکس" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معرفی شاخص های تکنیکال مهم در فارکس"، کلیک کنید.