شکستی تاریخی در انتظار پروژه اسراییل

با گذشت بیش از 200 روز از آغاز نسل کشی در غزه، تعدادی از تحلیلگران صهیونیست درباره وضعیت خطرناک فعلی رژیم صهیونیستی و احتمال بروز شکستی جدی در شرایط امنیت داخلی آن هشدار می دهند.

به گزارش وب سازان شمال، هر روز بر حس شکست و ناکامی در رسانه های این رژیم افزوده شده و گزارش های متعددی از تاثیرات جنگ بر جایگاه رژیم صهیونیستی در جهان و پیامدهای غیررسمی تحریم این رژیم منتشر می شوند که تنها محدود به نهادهای دانشگاهی، فرهنگی و هنری نیستند.

«یووال نوح هراری» مورخ و نظریه پرداز اسراییلی 18 آوریل در مقاله بلندی در روزنامه عبری زبان «هاآرتص» با تاکید بر اینکه «اگر تغییر اساسی ایجاد نکنیم، به سمت شکستی تاریخی می رویم»، تصویری سیاه از وضعیت فعلی و آتی «اسراییل» در نتیجه رهبران بد کنونی آن و تصمیمات فاجعه باری که کابینه نتانیاهو اتخاذ می کند، ارایه کرد.

هراری نوشته است: در چند روز آتی، اسراییل باید تصمیمات سیاسی تاریخی را اتخاذ کند که می توانند سرنوشت آن و کل منطقه را برای نسل های بعدی تعیین کند، متاسفانه بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) و شرکایش بارها و بارها ثابت کردند که برای اتخاذ چنین تصمیماتی صلاحیت ندارند، سیاستی که آنها سال ها در پیش گرفتند این بود که اسراییل را به لبه پرتگاه ببرند، آنها تا این لحظه هیچ گونه اظهار پشیمانی بابت اشتباه های گذشته نداشته اند و یا هرگز برای تغییر این رویکرد ابراز آمادگی نکرده اند. اگر آنها به اتخاذ چنین تصمیماتی در اینجا ادامه دهند، ما و کل منطقه را به سوی ویرانی سوق خواهند داد، آنها به جای حرکت به سمت آغاز «جنگی جدید با ایران» ابتدا باید از شکست خود در جنگ 6 ماه گذشته درس بگیرند.

شکستی تاریخی در انتظار پروژه اسراییل

به گفته هراری، «درست است که اهداف اسراییل پس از هفتم اکتبر گذشته آزادسازی افراد ربوده شده و خلع سلاح جنبش حماس بود اما اینها تنها اهداف تعیین شده نبودند، با توجه به تهدید ماهیتی که ایران و همپیمانانش ایجاد می کنند، اسراییل نیز ملزم بود ایتلاف خود با دموکراسی های غربی و نیز همکاری با نیروهای میانه رو در جهان عرب را تقویت کرده و ساختار منطقه ای باثباتی را ایجاد می کرد اما کابینه نتانیاهو تمامی این اهداف را نادیده گرفت و به جای آن برای انتقام گیری تلاش کرد و تا این لحظه موفق نشده تمامی افراد ربوده شده را آزاد کرده و حماس را از بین ببرد بلکه عامدانه موجب بروز فاجعه انسانی بزرگی برای 2.3 میلیون فلسطینی در نوار غزه شده و این نیز به تضعیف اصول اخلاقی و سیاسی اسراییل منجر شده است.»

این مورخ صهیونیست در ادامه نوشته است: «اگر ما دست به تغییری ریشه ای در برخوردمان با فلسطینی ها نزنیم، سلطه طلبی و تمایل ما به انتقام، ما را به شکستی تاریخی سوق خواهد داد، اسراییل تا کی می تواند طرد شده بماند؟ در بهترین حالت ممکن است اسراییل به کره شمالی در خاورمیانه تبدیل شود.»

او در ادامه نیز نتانیاهو و کابینه اش را مسوول فاجعه ای دانست که برای رژیم صهیونیستی رقم خورده و آنها را عامل اشتباه های جنگ و شیوه برخورد با غیرنظامیان دانست و تاکید کرد: راه حل این وضعیت بدون اینکه به قواعد و اصول درگیری و اشغال مربوط باشد، تنها به تغییر نتانیاهو و عملکرد اسراییل محدود است.

شکستی تاریخی در انتظار پروژه اسراییل

دانشگاه های رژیم صهیونیستی در جهان مورد استقبال نیستند

یکی از ابعادی که تضعیف جایگاه بین المللی رژیم صهیونیستی و تبدیل آن به یک طرف طرد شده را نشان می دهد، آغاز کمپین های تحریم هرچند به صورت غیررسمی در زمینه های بسیار مهمی است که این رژیم از آنها برای تبلیغ طرح خود و تقویت جایگاه آن در جهان از جمله روابط آکادمیک بین المللی و فعالیت های فرهنگی و هنری خود در جهان استفاده می کرد؛ در هر دو محور شاهد کاهش شدید فرصت های همکاری میان این رژیم و طرف های بین المللی و تحریم غیررسمی بسیاری از فعالیت ها و لغو پروژه های همکاری موجود هستیم.     

«اور کشتی»، خبرنگار، 11 آوریل جاری گزارش مفصلی را در هاآرتص درباره تحریم جهانی دانشگاه های رژیم صهیونیستی منتشر کرد و نوشت: مواردی از اخراج استادان از گروه های پژوهشی بین المللی، لغو فراخوان ها به همایش ها، لغو انتصاب ها، توقف همکاری های آکادمیک، رد مقاله های علمی «به دلایل سیاسی»، برهم زدن کنفرانس ها، مخالفت با حضور در برنامه های ترفیع اعضای هیات علمی اسراییلی، تحریم کلی چهره های آکادمیک و نهادها و لغو همکاری ها وجود دارند.

این خبرنگار که با 60 پژوهشگر دانشگاه های رژیم صهیونیستی گفتگو کرده، گفت: جای تردید نیست که اسراییل با یک تحریم آکادمیک بی سابقه که رو به جدی تر شدن است، مواجه است.

این تحریم از سوی افراد و نهادهای آکادمیکی در جهان انجام شده که آشکارا از همکاری با چهره های آکادمیک اسراییلی مخالفت کرده و این پیام را می دهند که دلایل مخالفت آنها از اقدامات اسراییل و جنگ علیه غزه نشات می گیرد. چهره های آکادمیک رژیم صهیونیستی به این اجماع نظر رسیده اند که شرایط فعلی بی سابقه است و آنچه در حال وقوع است، تهدیدی جدی برای توانایی های پژوهشی و آکادمیک پژوهشگران اسراییلی است و منابع و ابزارهای کار آکادمی های اسراییلی رو به نابودی است.

«ملیات شامر»، معاون رییس دانشگاه تل آویو و مسوول همکاری های بین المللی آکادمیک گفت: سناریوی مثبت این است که در مدت کوتاهی به شرایط قبل و ثبات برگردیم و جایگاه مان در جهان را برگردانیم، با وجود اینکه این مساله در حال حاضر بعید به نظر می رسد و سناریوی بدتر این است که به دوره رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی حرکت کنیم.

شکستی تاریخی در انتظار پروژه اسراییل

هنر و فرهنگ، بخشی از اشغالگری و کشتار جمعی است

روزنامه هاآرتص 18 آوریل جاری گزارش مفصلی از تعدادی خبرنگار که به موضوع تحریم بین المللی فرهنگ و هنرهای رژیم صهیونیستی در جهان پرداخته بودند، منتشر کرد. تحریم تولیدات فنی و فرهنگی اسراییل از نوامبر گذشته و در جشنواره سینمایی آمستردام هلند آغاز شد که تعدادی از حامیان مساله فلسطین به حضور فیلمی اسراییلی در این جشنواره اعتراض کردند، این مخالفت ها ادامه یافتند تا اینکه اکنون هر کارشناسی در جشنواره های بین المللی می داند که احتمال موافقت جشنواره های بزرگ با فیلم های اسراییلی صفر است.

طبق این گزارش، همین شرایط برای پخش سریال های این رژیم در شبکه های ماهواره ای جهان، در نمایشگاه های کتاب، در انتشارات ها و تمامی فعالیت های فرهنگی وجود دارد، همینطور فراخوان هایی برای تحریم تولیدات موسیقی این رژیم در مسابقه های سالانه اروپا مطرح شدند و هنر و فرهنگ اسراییل در جهان طرد شده و بخشی از ابزارهای اشغالگری و نسل کشی محسوب می شود. در گزارشی که هاآرتص پیش از این در 29 نوامبر منتشر کرد، آمده است، از هفتم اکتبر یک چیز تغییر اساسی کرده است، اینکه انتخاب عادی، تحریم اسراییل و مردم آن و یا دستکم دست نزدن به این گوی آتش است.

«اسراییل» همبستگی بین المللی را از دست داده است

در کنار بن بست نظامی و سیاسی استراتژیک مشاهده می شود که پیامدهای جنگ گسترده تر شده و اسراییل همبستگی و حمایت جهانی به ویژه مردمی را از دست داده و یک دولت طرد شده در حوزه های آکادمیک، هنری، فرهنگی و سینمایی و تا حدی اقتصادی شده است. طی روزهای گذشته اعتراض های گسترده ای در دانشگاه های آمریکا علیه جنگ نسل کشی علیه غزه و درخواست برای تحریم رژیم صهیونیستی مطرح شدند و اینها اساسا موضوعاتی حاشیه ای نیستند. رژیم صهیونیستی در کنار اهمیت همکاری های آکادمیک بین المللی برای توسعه دانشگاه های رژیم صهیونیستی و اهمیت منابع تامین مالی و انتشاراتی و استفاده از منابع مالی برای تمامی حوزه های فرهنگ و هنر، از تمامی این ابزارها برای تبلیغ خود و بهبود چهره اش در عرصه جهانی و نیز جلب احساس همدردی و همبستگی جوامع غربی استفاده کرد و آنها یکی از عوامل قدرت و ابزارهای دیپلماتیک آن محسوب می شدند. نبود یا کاهش این موارد به چهره رژیم صهیونیستی و فرصت های تبلیغ آن ضربه می زند و زیانی برای آن در بلند مدت محسوب می شود.

بخش بزرگی از تحلیلگران و چهره های سیاسی درباره جدی بودن پیامدهای بین المللی این تحریم ها اتفاق نظر داشته و نسبت به زیان استراتژیکی که ممکن است متوجه این رژیم شود، هشدار می دهند، تداوم و تقویت این وضعیت تاثیری واقعی و جدی بر کابینه این رژیم و تصمیم گیرندگان آن می گذارد و تل آویو نمی تواند تحریم آکادمیک، فرهنگی، هنری و چه بسا ورزشی و اقتصادی را برای مدت طولانی تاب بیاورد.

پایان خبر وب سازان شمال

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شکستی تاریخی در انتظار پروژه اسراییل" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شکستی تاریخی در انتظار پروژه اسراییل"، کلیک کنید.