آفتاب نیوز :
دکتر «محمدنبی صالحی» اظهار کرد: معمولا وقتی والدین یک سری معیارها و انتظارات در ذهن خود دارند و فرزندشان با این معیارها فاصله دارد، ناراحت می شوند. بخشی مربوط به رفتار بچه و بخش دیگر آن مربوط به معیارهایی است که در ذهن والدین است و ممکن است خیلی سختگیرانه باشند.
این روانشناس گفت: والدین نباید سعی کنند بچه را تربیت کنند، تنها باید شرایط را برای رشد او فراهم کنند. والدین نباید معیارهای خود را به فرزندان دیکته کنند. وقتی بچه از معیارهای والدین فاصله می گیرد ممکن است دست به تنبیه او بزنند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: در بخش دیگر شرایط و صفات شخصیتی والدین است که در تنبیه فرزندان تاثیر دارد، والدینی که صفت شخصیتی تکانشی دارند، فرزندان خود را تنبیه می کنند. در اصل در تنبیه فرزندان، والدین مقصر هستند.
صالحی تاکید کرد: تنبیه یکی از روش هایی است که خیلی سریع جواب می دهد، شاید برای همین زیاد از آن استفاده می شود. اما ناگفته نماند رویکرد رفتارگرا در روانشناسی، تنبیه را منسوخ می داند، خصوصا تنبیه های بدنی و جسمی و حتی تنبیه های روانی. آنچه مهم است پیامدهای بعد از تنبیه است که در آینده خود را نشان می دهد.
وی افزود: کودکانی که سخت تنبیه می شوند ممکن است این تنبیه خود را به شکل ناخن جویدن، لکنت، شب ادراری و… نشان دهد. در بزرگسالی نیز این افراد پرخاشگر و تکان شگر می شوند. پس نتیجه می گیریم پیامدهای تنبیه برای آینده فرزندان بسیار زیان بار است.
صالحی گفت: تنبیه های فیزیکی و تنبیه های روانشناختی و کلامی از انواع تنبیه است. یکی از راه های جایگزین به جای تنبیه که معرفی شده است، تقویت منفی است. در تقویت منفی یک محرک آزار دهنده ارایه نمی شود، بلکه چیزی که خوشایند است بچه موقتا از آن محروم می شود.
این روانشناس افزود: در تنبیه یک محرک آزار دهنده ارایه می شود تا رفتار را کاهش دهد، اما در تقویت، بچه در بعضی مواقع طبق نیاز تا اصلاح رفتار خود از بعضی شرایط محروم می شود. این یک جایگزین مناسب برای تنبیه است.
این مدرس دانشگاه گفت: در نتیجه می توان گفت که تنبیه یک روش منسوخ شده است ولی چون به صورت آنی و لحظه ای نتیجه می دهد بیشتر از آن استفاده می شود ولی تاثیر نامطلوب آن در آینده بسیار زیاد است. این تنبیه در وجود بچه باقی می ماند و در آینده، این رفتارها را تکرار می کند. در تقویت منفی بچه موقتا از یک امتیاز محروم می شود و بعد از اصلاح رفتار، امتیاز گرفته شده، دوباره به او باز می گردد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا برخی از والدین دست به تنبیه فرزندان خود می زنند؟" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا برخی از والدین دست به تنبیه فرزندان خود می زنند؟"، کلیک کنید.