شرحی بر دعای روز 21 ماه مبارک رمضان

شرحی بر دعای روز 21 ماه مبارک رمضان

در دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان آمده است: «همان طور که دکتر صلاح مریض را هر چه باشد، می داند، خدای تبارک و تعالی هم هر چه صلاح ما باشد را می دهد. به یکی کمتر و به یکی بیشتر می دهد و ما نباید اعتراضی کنیم. اگر این روحیه را پیدا کردیم که هر چه خدا به ما دهد به همان راضی باشیم، خدا هم از ما راضی می شود؛ اما اگر در دلمان شکایت داشته باشیم که خدا به ما کم داده، به این معنی است که خدا هم از ما راضی نیست».

بسم الله الرحمن الرحیم

«اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الی مَرْضاتِکَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیطان فیهِ علی سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّهِ لی منْزلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوایِجَ الطّالِبین»

«خدایا قرار بده برایم در آن به سوی خوشنودی هایت راهنمایی و قرار مده شیطان را در آن بر من راهی و قرار بده بهشت را برایم منزل وآسایشگاه، ای برآورنده حاجت های جویندگان.»

به گزارش وب سازان شمال، آیت الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الی مَرْضاتِکَ دلیلاً» می گوید: خدایا کاری کن، راهی برایم پیدا شود تا تو از من راضی شوی. باید توفیقاتی از ما سر بزند تا دلیل و راهنمایی باشد، برای اینکه خدا از ما راضی باشد.

وی می افزاید: حدیث داریم که اگر می خواهید بدانید خدا از تو راضی هست یا نه؛ به خودت نگاه کن، ببین تو از خدا راضی هستی یا گوشه دلت می گویی چرا فلانی دارد و من ندارم. اینکه گله می کنی که خدا چرا به من نداده و فلان کس داده نشان دهنده این است که از خدا راضی نیستی و خدا هم از تو رضایت ندارد.

این استاد اخلاق در ادامه اظهار می کند: شما مثل بیمار هستید و خدا مثل دکتر است. ساعت 10 صبح دکتر به اتاق بیمارستان می آید و دستور غذا را به مسیول آشپزخانه می دهد. در یک اتاق گاهی 8 بیمار می خوابند و دکتر می گوید به این بیمار چلوکباب دهید و به آن آقا غذا ندهید و به آن بیمار دیگر هم سوپ دهید. حالا آن بیماری که دکتر از غذا منعش کرده با دکتر نزاع نمی کند، چون می داند عمل جراحی خواهد شد و نباید غذا بخورد. نگاه تمام بیمارها به دکتر یکسان است و ما هم پیش خدا باید این جور باشیم.

این استاد اخلاق ادامه می دهد: همان طور که دکتر صلاح مریض را هر چه باشد، می داند، خدای تبارک و تعالی هم هر چه صلاح ما باشد را می دهد. به یکی کمتر و به یکی بیشتر می دهد و ما نباید اعتراضی کنیم.

آیت الله مجتهدی تهرانی تاکید می کند: اگر این روحیه را پیدا کردیم که هر چه خدا به ما دهد به همان راضی باشیم، خدا هم از ما راضی می شود؛ اما اگر در دلمان شکایت داشته باشیم که خدا به ما کم داده، به این معنی است که خدا هم از ما راضی نیست.

وی با بیان اینکه منشا غیبت «حسد» است، می گوید: باید ریشه حسادت را بزنیم تا غیبت نکنیم. ما نوعاً گرفتار حسد و اخلاق رذیله هستیم و دچار غیبتیم، حالا در ایام رمضان نیت کنیم که اعضا و جوارحمان نیز روزه باشند تا اسیر غیبت و دیگر گناهان نشویم.

وی در ادامه می گوید: حدیث داریم که هر وقت روزه می گیرید کاری کنید تا گوشتان هم روزه باشد. غیبت و آواز حرام گوش ندهید، زبانتان غیبت نکند و زنان پوست صورت و موی خود را به نامحرم نشان ندهند. ولی متاسفانه ما روزه عام می گیریم و آخر ماه همان آدم اول ماه هستیم.

آیت الله مجتهد تهرانی می گوید: حدیث داریم کسانی که جاهلند و روزه حقیقی نمی گیرند و عبادت خالص انجام نمی دهند مثل حیوان آسیابان هستند. یعنی از صبح تا شب راه می روند؛ اما پیش نمی روند و غروب همان جایی هستند که صبح بودند.

وی درباره شرح فراز «وَلا تَجْعَل للشّیطان فیهِ علی سَبیلاً» می گوید: در این بخش می خوانیم که خدایا کاری کن تا شیطان در ماه رمضان و ایام بعد از آن بر من راه پیدا نکند. حال چه کار کنیم تا شیطان بر ما راه پیدا نکند؟ حدیث داریم که شیطان با 3 طایفه کاری ندارد. آنهایی که یاد خدا می کنند، آنهایی که هنگام سحر بلند می شوند و استغفار می کنند و آنهایی که از ترس خدا هنگام سحر گریه و نابه می کنند.

آیت الله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «واجْعَلِ الجَنّهِ لی منْزلاً و مَقیلاً» می گوید: خدایا بهشت را منزل من قرار بده. منزل بازگشت و آسایشگاه ما را بهشت قرار بده. کسانی که شیعه علی (ع) و اهل بیت (ع) هستند، ان شاءالله جهنم نمی روند. امام صادق (ع) می فرماید: «ایمانتان را با خودتان بیاورید ما شفاعتتان می کنیم. »

وی تاکید می کند: آیاتی که درباره شفاعت آمده برای کسانی است که با ایمان از دنیا می روند. آیات قرآن که در آن شفاعت نیست برای کافران و مردودی هاست. ما تجدید می شویم و یکی دو نمره کم می آوریم؛ اما چون شیعه هستیم، شفاعت اهل بیت (ع) شامل حال ما می شود.

این استاد بزرگ اخلاق در شرح فراز پایانی می گوید: در پایان دعا می خوانیم «یا قاضی حَوایِجَ الطّالِبین» یعنی ای خدایی که حوایج طالبین را برآورده می کنی، یعنی هر کسی هر کاری که دارد به سراغ تو می آید و طلب می کند و تو حاجتش را می دهی، این دعاها را در حق ما اجابت کن.

پایان خبر وب سازان شمال

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شرحی بر دعای روز 21 ماه مبارک رمضان" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شرحی بر دعای روز 21 ماه مبارک رمضان"، کلیک کنید.