الهه جعفرزاده: ماهی به عنوان یک ماده غذایی کم کالری، بدون کربوهیدرات و سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 (PUFA) است که عملکرد مغز و سلامت قلب را ارتقا می دهد. علاوه بر این، افزایش مصرف ماهی در رژیم غذایی، مزایای شگفت انگیز دیگری نیز دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می شود:
1) سرشار از امگا 3 است
یکی از ویژگی های برجسته ماهی، محتوای امگا 3 غنی آن است. امگا 3 فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ از بهبود عملکرد مغز گرفته تا کاهش التهاب. هم چنین برخی از ماهی ها مانند ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، ماهی تن، شاه ماهی و ساردین منابع غنی تری از امگا 3 نسبت به سایرین هستند.
اسیدهای چرب امگا 3 یک ماده مغذی ضروری هستند که بدن نمی تواند به تنهایی آن را بسازد، اما فواید قدرتمندی در مبارزه با التهاب مزمن و حفظ سلامت مغز و قلب دارند. ماهی قوی ترین منبع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 است و برای تامین این ماده مغذی و بهره مندی از فواید آن بهتر است یک تا دو بار در هفته ماهی مصرف کنید.
2) منبع غنی ویتامین D است
ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی تن منابع طبیعی ویتامین D هستند که یک ماده مغذی ضروری برای سلامت استخوان ها، عملکرد سیستم ایمنی و سلامت کلی است. برای تامین D منابع غذایی زیادی وجود ندارد. از همین رو، افراد اغلب ویتامین D مورد نیاز خود را از طریق مصرف مکمل های خوراکی دریافت می کنند. سالمون دارای بالاترین میزان ویتامین D در بین اکثر ماهی ها است، به طوری که یک وعده از این ماهی صد درصد از نیاز روزانه ویتامین D را تامین می کند.
3) سلامت قلب را بهبود می بخشد
مصرف منظم ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش فشار خون، کاهش تری گلیسیرید و جلوگیری از ضربان قلب نامنظم، به ارتقای سلامت قلب کمک می کند. محققان دریافته اند افرادی که ماهی می خورند، کمتر در معرض خطر حملات قلبی و سکته مغزی قرار دارند؛ که این دو مورد، از شایع ترین علل مرگ های زودرس در جهان هستند.
4) کمبود یُد را جبران می کند
ماهی های آب شور منبع عالی ید هستند که یک ماده معدنی حیاتی برای عملکرد تیرویید و سلامت متابولیک است. یک مطالعه نشان داد که این ماهی ها ممکن است 5 تا 10 برابر بیشتر از ماهی های آب شیرین حاوی ید باشند. ید علاوه بر کنترل اشتها و سیستم ایمنی بدن، نقش مهمی در عملکرد تیرویید ایفا می کند. با این حال، منابع غذایی بسیار کمی از ید وجود دارد و منابع تامین آن به محصولات دریایی محدود می شود. مصرف منظم ماهی، راه مناسبی برای دریافت این ماده مغذی است.
5) کم کالری است
ماهی در مقایسه با سایر گزینه های پروتیینی، کالری پایینی دارد. به طور مثال، 85 گرم ماهی تیلاپیا فقط 100 کالری دارد و بهترین گزینه برای کسانی است که در کنار دریافت مواد مغذی، قصد دارند وزن خود را کاهش دهند.
6) پروتیین موردنیاز بدن را تامین می کند
پروتیین یک درشت مغذی ضروری است که به رشد و ترمیم عضلات کمک می کند، سیری را افزایش می دهد و سلامت کلی را بهبود می بخشد. به طور متوسط هر وعده ماهی (85 گرم) حاوی حدود 20 گرم پروتیین است. ماهی ها نسبت به سایر منابع پروتیین حیوانی مانند گوشت گاو و مرغ، پروتیین بیشتری دارند.
7) به ایجاد حس سیری کمک می کند
از آنجا که ماهی یک منبع پروتیین بدون چربی است، می تواند با ایجاد احساس سیری، ضعف و گرسنگی را برطرف کند و هوس های گاه و بی گاه را از بین ببرد. این به این دلیل است که پروتیین در مقایسه با کربوهیدرات ها و چربی ها، سیرکننده ترین درشت مغذی است و می تواند شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارد، به کاهش وزن کمک کند و جلوی پرخوری را بگیرد.
7 ویتامین مفید برای جلوگیری از ریزش مو
5 علامتی که نشان می دهد کمبود ویتامین D دارید
پروتیین را از این منابع غذایی دریافت کنید/ معرفی 7 ماده غذایی پر پروتیین و کم کالری
اجازه ندهید مغزتان کوچک شود!/ 5 ماده غذایی مفید برای حفظ سلامت و حجم مغز
منبع: eatthis
47232
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "7 مزیت شگفت انگیز ماهی/ غذاهای دریایی را حذف نکنید" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "7 مزیت شگفت انگیز ماهی/ غذاهای دریایی را حذف نکنید"، کلیک کنید.