دلیل ریزش اخیر بازار سرمایه چیست؟

در گفت وگو با وب سازان شمال مطرح شد؛

دلیل ریزش اخیر بازار سرمایه چیست؟

یک کارشناس بورس گفت: اگر بخواهیم سرمایه را به بازار سرمایه برگردانیم باید بانک مرکزی و دولت در اتخاذ سیاست های تضعیف کننده بازار سرمایه تجدید نظر کنند. همچنین بایستی با ایجاد شرایط ثبات، اعتماد به بورس را احیا کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری وب سازان شمال، در روز گذشته شاخص بورس پس از ریزش های متوالی، به رشدی چشم گیر دست یافت. اما دلیل آن ریزش های متوالی چه بود؟ یک کارشناس بازار سرمایه دلایل ریزش های اخیر بازار سرمایه را تشریح کرد.در این خصوص احمد اشتیاقی کارشناس بورس در گفت وگو با وب سازان شمال گفت: عمده ترین دلایل عدم رشد بازار به تصمیمات بانک مرکزی برمی گردد.

وی ادامه داد: دو تصمیم بانک مرکزی به طور مستقیم بر ضعف در رشد بازار سرمایه و یا کاهش شاخص بورس اثر دارد. اولین مورد آن عدم اجازه برای رشد قیمت دلار نیمایی است که تقریبا یکسال است که در قیمتی حدود 40 هزار تومان حبس شده است. دومین تصمیم موثر انتشار اوراق بانرخ سود تضمین شده 30 درصدی بود.

بازار سرمایه

این کارشناس بورس تصریح کرد: این دو رویکرد به همراه دیگر سیاست های دولت در بالا بردن فشار های هزینه ای مانند افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها و یا بالا بردن عوارض شرکت های معدنی و عوارض صادراتی به توامان موجب از بین رفتن نشاط بازار سرمایه در آن دوران شدند.

وی ادامه داد: در این دوره بازار های موازی بورس به دلیل دخالت کمتر دولت جذاب تر بوده اند. دلار در این دوران به مرز 59 هزار تومان رسید و نتاسفانه اعتماد از بازار سرمایه رخت بسته بود.

چه کنیم که بازار سرمایه رشد کند؟

اشتیاقی تاکید کرد: اگر بخواهیم سرمایه را به بازار سرمایه برگردانیم باید بانک مرکزی و دولت در اتخاذ سیاست های تضعیف کننده بازار سرمایه تجدید نظر کنند. همچنین بایستی با ایجاد شرایط ثبات، اعتماد به بورس را احیا کنیم. شایان ذکر است که سرکوب دیگر بازار ها جواب افت شاخص بورس نیست.

وی ادامه داد: دولت ابزار چندانی برای سرکوب بازار بورس ندارد. بلکه با جذاب کردن بازار سرمایه و تولید می توانیم، نقدینگی را به سوی آن جذب کنیم. زمانی هزینه های تامین سرمایه را بالا می بریم قطعا پاسخ عکس میگیریم؛ یعنی زمانی که اوراق قرضه با نرخ سود 30 درصد منتشر می شود، بانک از تولید کننده برای اعطای وام سود 34 درصدی درخواست خواهد کرد و این یعنی افزایش هزینه تامین سرمایه!

بازار سرمایه

اشتیاقی تاکید کرد: با افزیش هزینه تامین و بالا بردن هزینه تولید، تولید کننده را سرکوب می کنیم؛ از طرف دیگر نیز اجازه افزایش قیمت محصول را از وی سلب می کنیم و ارز حاصل از صادرات او را نیز ارزان می خریم. این گونه تولید و به تبع آن بازار سرمایه را سرکوب می کنیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دلیل ریزش اخیر بازار سرمایه چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دلیل ریزش اخیر بازار سرمایه چیست؟"، کلیک کنید.